Konjac

Zmijovec indický (amorphophallus konjac) známý také pod jménem áronova hůl, konjac nebo konyaku.

Zmijovec je teplomilná rostlina původem z tropických deštných pralesů Asie. Ve volné přírodě je rozšířen v tropických oblastech od západní Afriky přes Asii a Austrálii až do Polynésie. Je to rostlina s hlízou, která jí slouží jako zásobárna látek nutných pro růst květu, a právě hlízy (cibule) jsou následně dále zpracovávány.

konjac-zmijovec-indicky-amorphophallus-konjac-konyakuZmijovec indický je již dlouho používán v Číně, Japonsku a jihovýchodní Asii jako zdroj potravy a tradiční lék. Mouka extrahovaná z cibule tohoto druhu se používá v kuchyni Dálného východu na výrobu nudlí, tofu a dalšího občerstvení. 

V tradiční čínské medicíně (TCM) je gel připravený z této mouky používán pro detoxikaci, potlačení nádorů, ředění hlenu, léčbu astmatu, kašle, kýly, bolesti prsů, popálenin a hematologických a kožních onemocnění. Konjaková mouka, běžně známá jako konjac glukomanan (KGM), je dostupná ve formě tobolek nebo jako nápojová směs a v potravinářských výrobcích.

Vlákna ze zmijovce indického se pak používají pro výrobu konjac houbičky, jež se používá na odličování a čištění pleti.

Konjaková houba, vyrobena z rostliny zvané konjac, čistí pokožku od nečistot a zbavuje odumřelých kožních buněk. Hodí se při čištění make-upu bez dalších přídavků a při mytí obličeje s masáží. Je velmi jemná a šetrná k pokožce. Má silnou absorpci vody a je vhodná pro citlivou pokožku, kterou nevysušuje. Houbu doporučujeme i pro novorozence a lidi s různými kožními alergiemi.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení