Přidali jsme další výhodné balíčky s DÁRKEM! Najdete v kategorií AKCE.

Ondrášek – Běh na dlouhou trať

Péče o nemocné a zestárlé je běh na dlouhou trať. Ta se v tomto případě neměří na kilometry, ale na dny, týdny a většinou spíš na roky. Počáteční nadšení se může během pár týdnů vytratit, zatímco potřeba postarat se o naše blízké stále zůstává. A velmi pravděpodobně se nároky na péči budou zvětšovat.

Ondrášek tedy vymyslel originální akci na podporu všech, kteří jsou nevyléčitelně nemocní a jsou upoutáni na lůžko. Péče a odborná pomoc v domácích podmínkách je samozřejmě náročná nejen na čas a lidské zdroje, ale vyžaduje i dost finančních prostředků. Každý, kdo si přeje přispět na provoz mobilního hospicu se tedy může zapojit do akce „Běh na dlouhou trať...každý krok pomáhá“.

fb_insa_prispevek

Běhejte pro zdraví. A pro život.

Tělesné cvičení je prospěšné pro mnoho věcí. Většina z nich souvisí se zdravotním stavem toho, kdo cvičí. Mnoha nemocem se předchází, jiné zmírňují své projevy. Jsou ale tělesné aktivity, které dokonce pomáhají jiným, kteří o nějakém cvičení ani nemohou uvažovat. „Běh na dlouhou trať“ je toho příkladem.

O co jde?

Jde o akci s placeným startovným, kdy celý výtěžek ze startovného všech tratí pomůže nevyléčitelně nemocným lidem zůstat doma až do úplného konce. Není důležité, jestli jste zkušený běžec nebo jste nikdy neběhali. Důležité je srdce a ochota pomáhat.

Připraveno je několik tras „závodů“, které můžete absolvovat. Je celkem jedno, jestli trasu absolvujete během, jen pěšky, případně kolmo, na bruslích či koloběžce. V tomto případě opravdu platí rčení, že „není důležité vyhrát, ale zúčastnit se“.

Běhat, nebo spíše přesněji absolvovat, můžete jakoukoliv připravenou trasu. U některých jde opravdu jen o pár kilometrů, které zvládnou i malé děti do půl hodiny. Ale není žádný spěch – klidně si dejte jen zdravotní procházku, která nezabere víc než hodinku.

Stačí jen zaregistrovat se jako účastník a vybrat si vhodnou trasu. K dispozici je jich dost pro každého. Jsou tu vyslovené procházky, pak lehké tratě pro začátečníky, ale i pro ty, kdo si opravdu chtějí zaběhat a už jsou schopni podat nějaký výkon.

Při registraci očekáváme nějaký dar na konto Ondrášku. Doporučená výše daru je 400 Kč pro dospělé účastníky a 200 Kč pro dětské běžce. Vyšší částky jsou samozřejmě možné a vítané. Ale i v případě, že je pro Vás 400 Kč za jedno účastníka moc, nemusíte se bát – z účasti vyloučeni nebudete.

Běháte či chodíte vlastní trasy?

Také běžci či chodci, cyklisti, bruslaři nebo koloběžkáři, kteří už mají svou oblíbenou trasu, se mohou do našeho „závodu“ zapojit. Bude stačit registrace, úhrada startovného, a pak už jen vyrazíte na svou oblíbenou trasu. Celý běh je totiž virtuální. Co to znamená?

Znamená to, že běžet můžete v čase, který Vám vyhovuje, a trasu si buď zvolíte z našich návrhů, nebo vytvoříte svou vlastní. Důležité je, abyste to stihli v období od 22. 4. 2022 do 13. 5. 2022.

Nejste zvyklí na běhání? Připravte se!

Chápeme, že pokud nejste sportovní typ, mohou Vás napadat různé otázky a obavy: Zvládnu uběhnout 5 kilometrů bez následků? Nedostanu křeč? Jak se mohu připravit na zvýšenou zátěž? A co relaxace po běhu?

TianDe je připraveno Vám pomoci. Sami se k běhu chystáme a máme osobní zkušenosti s našimi produkty. Při sportu doporučujeme používat masážní krémy a gely na nohy. Skvělé jsou i uvolňující solné koupele, které po výkonu rychle odstraní únavu a pocit těžkých nohou.

Vynikající je například oblíbený Slaviton. Obsahuje více než 94 % přírodních složek. Podporuje zpevnění cévních stěn a zabraňuje vzniku cévních shluků. Tento gel na těžké nohy odstraňuje únavu a otoky nohou, vrací jim pocit lehkosti a zdraví. Speciální gelová konzistence tohoto gelu umožňuje účinným látkám, rychle pronikat do hlubších vrstev tkáně a dostat se na postižené místo v krátkém časovém období.

Naše regenerační masážní pomůcka na nohy má také co nabídnout. Je sestavená z pevného plastového základu a 12 otočných válečků rozložených do třech řad. Na konci každého válečku se nachází kulaté hladké masážní kuličky. Pravoúhlý tvar a velikost určená pro chodidlo dospělého člověka dělají proceduru maximálně pohodlnou. Samostatně se masírovat je tak velmi jednoduché.

Po zvýšeném výkonu si také zasloužíte uvolňující koupel. Olivový extrakt obsažený v tělové soli „Kouzelná oliva“ regeneruje kožní buňky, má antiseptické a zklidňující účinky. Mořská sůl zde působí jako exfoliant (peeling), má stimulační účinky, obohacuje pokožku o mikro a makro-elementy, zvyšuje její pružnost.

Běžíme na dlouhou trať

Péče o blízkého je běh na dlouhou trať.

Správná komunikace s nemocným a rodinou je běh na dlouhou trať.

Snaha, aby byla naše péče dostupná všem, je běh na dlouhou trať.

Tři týdny běhání pro Ondrášek je běh na dlouhou trať.

K utrpení druhých nesmíme být lhostejní. K potřebám našich blízkých nesmíme být lhostejní. A pokud je v našich silách udělat něco, co zmenší úroveň utrpení ve světě, pak to udělat musíme!

Řekněte o našem běhu svým přátelům a známým – třeba někteří řeší situaci, kdy pečují o dlouhodobě nemocného člena rodiny. Můžete se přihlásit i jako rodina; možná si trochu vydechnete a naberete síly na další starost o své blízké.

V klasickém závodě vítězí jen jeden. V „běhu na dlouhou trať“ jsou vítězi všichni. Nikdo není druhý, desátý ani poslední. Jako účastník běhu tedy každý získá svou odměnu. A nejen v podobě hrdosti, že zvládl zvolenou trať, ani jenom jako dobrý pocit, že se podílel na dobré věci.

V pátek 13. května jsou všichni běžci zváni do cíle na zahradě Hospicu Ondrášek. Budeme tu čekat s úsměvem a odměnami pro každého z vás.

Zažijte tedy něco neobvyklého s přáteli a přispějte na dobrou věc. Nezapomeňte také na fotky ze svého dobrodružství sdílet na facebookové skupině Běhy pro hospice.

Affiliate program