Přidali jsme další výhodné balíčky s DÁRKEM! Najdete v kategorií AKCE.

Velikonoční pomlazení s TianDe

Velikonoce jsou jedním ze svátků, jejichž počátky sahají do hluboké historie, a které se slaví po celém světě. Nejčastěji se spojují s křesťanskou tradicí, oslavující Ježíšovo vzkříšení, ale do velikonočních zvyků pronikly i takové, které s křesťanstvím nemají co dělat.

clanek_001

Jako spousta dalších svátků, i Velikonoce si našly cestu k těm, kteří nejsou křesťané. Místo toho, aby slavili Ježíšovo vstání z mrtvých, pojali velikonoční oslavy jako projev radosti z příchodu jara. Oslavují prostě mladý život, což má svým pojetím mnohem blíže k pohanským tradicím. Ale kdo by to dnes řešil, že?

Velikonoční zvyky a symboly

S Velikonocemi je nerozlučně spjato několik symbolů a tradic. Možná se trochu liší podle místa, kde se slaví, ale Velikonoce si umíme jen těžko představit bez vajíček, beránka nebo pomlázky. Pojďme se společně podívat, co který symbol znamená a proč se dodržují některé zvyky.

Vajíčka

Vejce hrají o Velikonocích prim. Vidíme je téměř ve všech zemích a kulturách. Představují vhodný symbol nového života, který na jaře po dlouhé zimě vítáme. S křesťanstvím nemají nic společného. U nás a v blízkých slovanských zemích je ještě barvíme.

Úplně tradiční pojetí je vyfouklé obarvené vejce čili kraslice. Přeci jen šlo o zdroj energie a jídlo, kterého bylo zvláště na konci zimy málo. Koledníci tak dostali obarvenou skořápku, zatímco domácnost si na vejcích mohla stále pochutnat.

Pomlázka

Další symbol bez křesťanské tradice. Na Velikonoce by prý mužští členové domácnosti měli vyšlehat každou dívku a ženu, „aby neuschla“. Tento výraz odkazuje na ztrátu možnosti mít další potomky. Česko patří mezi několik málo zemí, kde se mládenci vydávají dům od domu a pomlázkou šlehají i děvčata z jiných stavení.

Vznik slova „pomlázka“ je také zajímavý. Buď poukazuje na skutečnost, že se plete z mladých prutů čili mlází. Nejčastěji jde o vrbové proutí. Druhý výklad říká, že pomlázka je nástroj, kterým se děvčata udržují mladá. Chlapci je vlastně „pomlazují“.

clanek_002

V TianDe je nám tento přístup sympatický, jelikož naše produkty vlastně také přispívají k udržení mladistvého vzhledu. Například produkty velmi oblíbené řady Sheep Placenta – Ovečka mají vynikající účinky na omlazení pleti obličeje či rukou.

Beránek

Tak tady už je jasný biblický původ. Při svém odchodu z Egypta dostali Izraelité pokyn, aby upekli beránka a jedli ho s nekvašeným chlebem a ve spěchu. Jeho krví ten večer potřeli veřeje svých domů. Takto označené domy pak anděl přešel bez povšimnutí, zatímco v domech Egypťanů zahubil prvorozené děti.

Tento beránek Pesach se pak měl jíst každoročně na připomínku osvobození z Egypta. Hebrejský kalendář měl jen 360 dnů, takže tento svátek nebyl pohyblivý a vždy připadal na den 14. nisan. Což je měsíc, který odpovídá dnešnímu přelomu března a dubna.

Právě při oslavě Pesach založil Ježíš tradici, kdy jeho následovníci měli každoročně jíst nekvašený chléb a pít červené víno, aby si připomínali jeho obětní smrt. Pečený beránek (dnes již ze sladkého těsta) má připomínat jeho samotného.

clanek_003

Když už mluvíme o ovcích, doporučujeme seznámit se s blahodárnými účinky ovčí placenty, kterou používáme v našich produktech pro udržení mladé a svěží pokožky.

Sheep Placenta: Komplexní Anti – age péče

Gelová konzistence okamžitě zvláčňuje jemnou pokožku kolem očí

Zajišťuje regeneraci pokožky ne mechanickým vypnutím, ale tvorbou nových buněk. Dodává buňkám výživu, kterou potřebují pro aktivní růst a dělení. Krém na oční víčka na vrásky přispívá ke snížení viditelných známek stárnutí:

  • Vyhlazuje jemné vrásky a zvláčňuje jemnou kůži víček. 
  • Osvěžuje, zjemňuje a zklidňuje pokožku kolem očí.
  • Zlepšuje pevnost a pružnost, tonizuje a posiluje.
  • Kůže je odolnější vůči působení UV záření.

Sheep Placenta: Odstraň projevy stárnutí

Vyhlazuje a vyrovnává barvu pleti

Krém na obličej obnoví přirozené mechanismy pleti a zpomalí příznaky stárnutí. Sheep placenta vyhlazujicí krém sjednotí vzhled pokožky, zmírní pigmentaci a je účinný při postakné. Vytváří na povrchu prodyšný ochranný film, který zabraňuje dehydrataci hlubších vrstev. Má liftingový efekt.

Kosmetika z řady „Sheep Placenta“ se doporučuje používat od cca 35 let, protože obsahuje extrakt z ovčí placenty, která pomáhá stárnoucím kožním buňkám „rozpomenout se“ na mládí. Zajišťuje regeneraci pokožky ne mechanickým vypnutím, ale tvorbou nových buněk. Dodává buňkám výživu, 

Sheep Placenta: Zbav se projevů stárnutí

Kosmetika z řady „Sheep Placenta“ se doporučuje používat od cca 35 let, protože obsahuje extrakt z ovčí placenty, která pomáhá stárnoucím kožním buňkám „rozpomenout se“ na mládí. Zajišťuje regeneraci pokožky ne mechanickým vypnutím, ale tvorbou nových buněk. Dodává buňkám výživu, kterou potřebují pro aktivní růst a dělení.

clanek_004

Zajíček, kuřátka a ti další

Také vám přijde zvláštní spojení zajíce, jak nese vajíčka? Těch symbolů jara je najednou prostě moc. A to se do toho ještě objevují kuřátka, malá kachňátka, kůzlata a další mláďátka. Možná se už tolik nevyskytují v různých tradičních oslavách, ale je to milé.

Udělejte si Velikonoce po svém

Ať už slavíte vzkříšení Mesiáše, příchod jara, nebo oslavujete život jako takový, Velikonoce jsou krásné období roku. Je to i čas udělat si chvilku pro sebe s produkty TianDe.  Na našem e-shopu najdete spousty produktů pro zdraví a krásu. Pokud potřebujete poradit a pomoct s výběrem toho pravého přírodního prostředku TianDe, neváhejte nás kontaktovat.

Affiliate program