TianDe pomáhá: Charitativní projekt Lindy Tekeliové

Říká se, že když nemůžeš, přidej. A Linda Tekeliová, beskydská ultra běžkyně, opravdu přidala. Nejen v tempu a cílech, ale také úžasnou akci pro dobrou věc. A nám se její nápad natolik líbil, až jsme se přidali i my. O čem je její dubnový projekt “Nezávodím, pomáhám”?  

Proč Linda nezávodí, ale pomáhá?

„S ohledem na specifickou dobu, kterou společně prožíváme a která nám všem svým způsobem nejen bere, ale i dává nové pohledy na svět, přišlo najednou uvědomění, že bychom mohli pohybem pomoci dětem, které se bez pomoci druhých neobejdou,“ představuje svůj projekt Linda. Možná bychom však měli začít od samotného počátku. Tedy tím, kdo je vlastně Linda Tekeliová. 

nezavodimpomaham

Linda je sportovkyní tělem i duší. Mohli jste ji potkat, nebo při její rychlosti spíše letmo zahlédnout, na závodech Beskydská sedmička a LH24. Když zrovna nezdolává kopce, motivuje k pohybu ostatní, a to skrze svou facebookovou skupinu Motivační turistika a sport, která čítá více než dva tisíce aktivních členů. Linda je také hrdou ambasadorkou sportovní značky KILPI. A tato žena plná energie se rozhodla vyměnit své sportovní schopnosti za finanční dar pro děti z nadace Vzhůru k zázrakům. A tak se zrodil její úctyhodný projekt s názvem Nezávodím, pomáhám

Za každý výškový metr uběhnutý Lindou v dubnu 2021 přispějí sponzoři 1 Kč nadaci Vzhůru k zázrakům. Zdá se vám to málo? Tak to byste měli vědět, že Lindin cíl je uběhnout až 50 000 výškových metrů.

Nadace Vzhůru k zázrakům

A komu se vlastně Linda snaží pomoct? Vzhůru k zázrakům je nezisková organizace, která pomáhá nemocným, handicapovaným a opuštěným dětem v celé České republice. Nadace se snaží zajistit nejen úhradu zdravotních pomůcek, léčby, rehabilitačních a ozdravných pobytů pro konkrétní děti, ale také úhradu ozdravných pobytů a pořízení zdravotních, rehabilitačních a výukových pomůcek a hraček pro dětská zařízení, jako jsou dětské domovy, dětské stacionáře a dětská centra.

„Projekt Vzhůru k zázrakům vznikl od srdce s cílem pomoci dětem. Vzhledem k tomu, že jsem také aktivní sportovec, tak mi nápad Lindy udělal obrovskou radost, moc si toho vážím a jsem rád, že do toho jde,“ říká zakladatel nadace Vzhůru k zázrakům David Arabasz.

Linda ale neběží za neznámé tváře. Na jejich stránkách Nezávodím, pomáhám si můžete přímo prohlédnout děti, kterým je pomoc určena. Patří mezi ně:

  • Julinka, 3 roky, která potřebuje příspěvek na 3 intenzivní hiporehabilitační pobyty Mirákl, 
  • František, 7 let, který potřebuje  příspěvek na intenzivní rehabilitaci, 
  • Isabelka, 6 let, která potřebuje příspěvek na 20 lekcí hippoterapie, 
  • a Matýsek, 14 let, který potřebuje zdravotnické potřeby na půl roku.

Jak jsme se zapojili v TianDe

Jak už jsme řekli, Lindě opravdu fandíme. A to nejen z povzdálí. Patříme mezi čestné sponzory této charitativní akce, tedy za každý Lindin uběhnutý kilometr poputuje naše 1 Kč nadaci. 

U finanční pomoci jsme však nezůstali! Lindě jsme také nabídli sílu TianDe. Po celý duben může s našimi výrobky regenerovat své namožené svaly, posilovat organismus a imunitu. Jsme přesvědčení, že s našimi TianDe poklady těch 50 000 výškových metrů hravě zdolá

Jak se můžete zapojit i vy

Chtěli byste také pomoci? Tak na nic nečekejte a připojte se k Lindě. Pomyslně nebo doslova. Jednak můžete kdykoliv přispět libovolnou částkou na transparentní bankovní účet 123-1552310247/0100 (variabilní symbol 11111), nebo také můžete svůj příspěvek založit na vlastním sportovním výkonu. Pusťte se do vlastního zdolávání hor a pošlete na transparentní účet přesně tolik, kolik ujdete či uběhnete

Affiliate program