Přidali jsme další výhodné balíčky s DÁRKEM! Najdete v kategorií AKCE.

Zatočte s mastnou pletí!

Lesknoucí se pleť, rozšířené póry a sklony ke vzniku akné. Make-up nedrží déle než pár desítek minut. Život s mastnou pletí zkrátka není zrovna lehký, chce pořádnou dávku trpělivosti nebo pravidelnou péči s těmi pravými produkty.

PROČ SE RADOVAT Z MASTNÉ PLETI?
V průběhu života se může typ pleti měnit. Obecně se s přibývajícím věkem produkce mazu zpomaluje. Pokud vám příroda nadělila mastný typ pleti, nezoufejte. Vězte, že má i své výhody. Mastnější pokožka stárne pomaleji, je přirozeně vlhčí, díky tomu se stává elastičtější a méně náchylná na tvorbu vrásek. To, co v mládí pokládáte za prokletí, v zralejším věku oceníte.

PRAVIDLA V PÉČI O MASTNOU PLEŤ

  • Vyhýbat se horku, odírání a nešetrným čisticím postupům. Mastná pleť reaguje velmi citlivě na podráždění - proto je důležité mu zamezit.
  • Zvýšená tvorba mazu vede k ucpávání pórů a tvorbě značného množství pupínků. Proto je důležité používat pravidelně peeling.
  • Vyhýbat se stresu, protože i psychický stres může přispívat k mastné pleti!
  • Hydratovat, hydratovat, hydratovat!

mastna-plet-01

 

MASTNÁ PLEŤ A KRÉMY?
Máte za to, že mastná pleť nepotřebuje pečující krémy? Opak je pravdou. I mastná pokožka často bývá dehydratovaná. A může být mastná právě kvůli nedostatku hydratace! Krémy jsou proto povinností i pro majitelky mastné pleti, jen je důležité, aby měly lehčí texturu.

My osobně doporučujeme Aquaqel FreshClick s lehkou tající texturou, který je zároveň perfektním pomocníkem o péče v okolí očí. Pokud již začínáte bojovat s vráskami, tak uděláte jedině dobře, pokud budete používat hydratační gel Botoluxe, který zajistí vaší pleti také dostatečnou hydrataci. Výborný při péči o zralou pleť je také omlazující a regenerační krém Fucoidan.

mastna-plet-02

ČIŠTĚNÍ A EXFOLIACE

V případě mastné pleti, je zapotřebí pleť čistit opravdu důkladně, ale pozor: nepoužívejte vysušující přípravky. Zvýšená tvorba mazu vede k ucpávání pórů a tvorbě černých teček a akné. A tomu předchází použití peelingu

Chemické peelingy TianDe využívají exfoliačních schopností ovocných kyselin. Nejedná se o klasický produkt s exfoliačními zrnky. V případě mastné pleti peeling TianDe používejte i 3x týdně. Enzymový pudr na mytí obličeje můžete použít jako čisticí pěnu, exfoliační masku, jemný tělový scrub, ale i po depilaci. Čistí póry do hloubky, odbourává mastný lesk, navrací pleti hebkost, jemnost a pružnost.

mastna-plet-03

 

MAKE-UP
Vybrat vhodný make-up pro mastnou pleť může být docela oříšek, zvlášť když vás nebaví se každou chvíli přepudrovávat. Zvýšená produkce kožního mazu totiž často způsobí, že make-up se slévá z obličeje, nebo zvýrazňuje vrásky. Nejdůležitější vlastností make-upu pro mastnou pleť je především to, aby neucpával póry a měl matující účinek.

Mezi produkty z portfolia tianDe, které doporučujeme při mastné pleti, patří: BB krém FreshClick, který účinně absorbuje mastný lesk, hydratuje a zároveň hojí pokožku. Dále DD matující Cushion, která zajistí ochranu před mastným leskem a opět hydratuje i chrání pokožku. Určitě byste neměli také zapomenout na matující papírky, které absorbují maz a rychle i lehce upraví váš make-up.

mastna-plet-04

 

Potřebujete poradit? Ozvěte se nám!

Affiliate program